Geplaatst op

Zoë

FEBRUARI 2019

Zoë,

kon niet stoppen met braken

Voor meer informatie over Pancreatitis bij de hond, Klik hier

Op 1 februari werd Zoë bij ons aangeboden nadat ze een nacht hevige buikpijn had gehad. Eten wilde ze niet meer en drinken werd direct terug uitgebraakt.

Tijdens het lichamelijk onderzoek bleek Zoë erg pijnlijk vooraan in de buik, ze had ook een beetje een verhoogde temperatuur. We namen een bloedstaal en dankzij ons eigen labo-toestel was de diagnose een klein uurtje later al gesteld: Zoë had pancreatitis. Dit is een ontsteking van de alvleesklier, die erg veel buikpijn veroorzaakt. Door het onophoudend braken is er ook een risico op uitdroging, waardoor snel ingrijpen nodig is.

Er zat niets anders op dan Zoë op te nemen in onze hospitalisatie. Ze kreeg vocht toegediend via infuus en de nodige medicatie om de pijn en het braken te onderdrukken. Na 2 dagen intensieve behandeling weigerde Zoë nog steeds te eten, waardoor zondag een voedingssonde werd geplaatst. Deze sonde reikt via haar neus en de slokdarm tot aan de maag, zodat we vloeibare voeding kunnen toedienen. Zoë mocht immers niet verder verzwakken om haar herstel mogelijk te maken. Het bazinnetje van Zoë kwam tussendoor op bezoek en probeerde mee om haar terug aan het eten te krijgen. Een paar dagen na het plaatsen van de sonde likte Zoë voorzichtig paté van onze vingers: het ging de goede kant op!

Zoë zelf stelde onze zorgen echter steeds minder op prijs. Gelukkig was ze niet langer afhankelijk van de voedingssonde en het infuus. Op woensdag werd ze dan ook ontslagen en mocht ze naar huis terugkeren.

Zoë was hierover zeer tevreden, net als haar baasjes!

{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-57d75def7c357ea03f95e7092a390e7d' }}

Zoë met haar voedingssonde

{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-a9fa034fcbd81f38e0237abef2dde6ea' }}

Bedankje van de baasjes